reede, 22. aprill 2016

Roheline kevadsmuuti

Roheline värv on kevade ja värskuse sümboliks. Värske ja vitamiinirohke on ka roheline kevadsmuuti, mis sobib hästi päeva alustamiseks.

Eriti vitamiinirohke joogi saab, kui lisada smuutisse erinevaid söödavaid umbrohtusid. Täna korjasin jooksuraja äärest naadi- ja nurmenukulehti, aga olen sama smuutit teinud ka salati- ja spinatilehtedega. Maitse poolest pole väga vahet, kas lisada salatiti ja spinatit või erinevaid umbrohtusid, aga kindlasti on värskelt nopitud naadi- ja nurmenukulehed pakendatud salatilistest vitamiinirohkemad.


Ühe klaas jagu (250 ml):
2 kiivit
1 avokaado
peotäis lehtsalatit ja/või spinatit ja/või noori naadilehti või nurmenukulehti
1 laimi mahl
1-2 tl suhkruroosiirupit

Koori kiivi, eemalda avokaadolt koor ja seeme, pigista laimist mahl välja ning pane ka ülejäänud koostisained kannmikserisse (töö saab tehtud ka saumikseriga). Purusta mass ühtlaselt vedelaks ning naudi smuutit koheselt pärast valmistamist. Sobib hommikuseks turgutuseks või ka kergeks vahepalaks teiste söögikordade vahel.

Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar