kolmapäev, 8. juuni 2011

Restoranide festival sel reedel ja laupäeval Rotermanni kvartalis

Väärt uudis kõigile toidunautlejatele - sel reedel ja laupäeval (10. ja 11. juunil) toimub Rotermanni kvartalis restoranide festival, kus mitmed Eesti restoranid pakuvad sümboolsete hindadega parimaid palu oma menüüst.

Üritus toimub vabas õhus, täpseks asukohaks plats Coca Cola Plaza kõrval Rotermanni siseõues. Kohal on palju häid restorane (vaata nimekirja pildilt) ning igaüks neist pakub oma menüüs olevaid erinevaid toite vaid 2 € eest (varuge münte!).

Reedel algab üritus kell 16.00 ja laupäeval kell 12.00. Kohal tasub olla kohe algul, kuna parimad palad lõppevad kiiresti otsa.

Eelinfo korras ning isutekitamiseks käisid eile osad toidublogijad juba luurel. Nagu oktoobrikuisel sealihaüritusel, võtsime ka sel korral ette neli restorani päevas ning maitsesime neis igaühes 1-4 erinevat rooga. Tuleb tõdeda, et oktoobrikuine rõske kliima on selliseks toiduralliks oluliselt sobilikum kui 30-kraadine suvekuumus, kui tahaks tegelikult vaid külma vett kurgust alla kallata. Aga vaatamata palavusele saime me hakkama - käisime läbi Moonist, Ribest, Dominicist ja Balthasarist ning maitsesime 12 käiku erinevaid toite. Portsjonid olid õnneks väikesed ning seda on need ka Restoranide festivali üritusel. Eesmärk polegi ühe toiduga kõht täis süüa, vaid saada pigem aimu erinevate restoranide kokkade käekirjast. Ja ka kokad ise on kohal - nii, et hea võimalus neid näost-näkku näha ja nendega suhelda.

Mooni toidud - borš, lambakotlet adžikamajoneesi ja pommuhautisega ning venepärane napoleon olid tõesti ehtsad ja maitsvad. Kes lambaliha muidu pelgab, siis Mooni kokkade tehtud lambahakklihast lambakotlet purustab kõik müüdid lambaliha kasukamaitsest ning üllatab oma tekstuuri ja maitsega - soovitan tõesti.
Mooni lambalihakotlet

Mooni venepärane Napoleon

Ribe toitudest oli erilisim suitsujuustuvaht rukkileivaõhikutega. Üllatas see, kuidas suitsujuust suussulavalt vahule oli saadaud - ikka šifoonpudeli abiga. Kuidas see käib, näete juba kohapeal.
Ribe suitsujuustuvaht rukkileivaõhikutega

Balthasari küüslaugu-sellerisupp krõbeda saiaga oli küll oma olemuselt mõnus talvine soojendaja, kuid mille maitset sai nautida ka tõelises suvekuumuses. Palavuses proovige aga kindlasti küüslaugujäätist - küüslauku on keedetud meega ning selle tekstuuri on jäätises mõnusalt tunda. Jälle midagi teistsugust, mida mujalt ei saa. Balthasar pakub ka küüslaugumoosi ning mitmeid teisi hõrgutisi kaasa ostmiseks.
Balthasari küüslaugu-sellerisupp

Balthasari küüslaugujäätis

Balthasari küüslaugumoos

Fotod tegi Lauri Laan.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar