kolmapäev, 26. mai 2010

Kuusekasvupesto

Nii, sõbrad, jätkame kuuselainel. Kel kuused käepärast, siis järgmine retsept on kuusekasvupesto :)

Vaja läheb:
40 g kuusekasvusid (2 pihutäit)
20 g Pecorino Romano juustu
20 g Parmesani juustu
10 g seedermänni seemneid
1 väike küüslauguküüs
5 väikest piparmündi lehte
1 dl extra virgin oliiviõli
meresoola


Mina teen pestot kiirmeetodil ehk panen kõik komponendid järgemööda köögikombaini ja jahvatan peeneks. Juustutükid riivisin eelnevalt peene riiviga ja küüslauguküüne hakkisin väikesteks tükkideks, õli lisasin viimasena. Kuna panin juustu suhteliselt palju, siis väga "kuusene" pesto polnud, seetõttu jahvatasin hulka ka mõned rõdukastist näpistatud piparmündilehed - sai põnev küll. Kusekasvupesto maitseb hästi röstitud leiva või saiaga, aga kujutan ette, et sobib väga hästi ka pasta hulka segada (nagu ka kõik teised pestod).

Leidsin lõpuks linnast siiski ühe kuuse, millelt kasvusid näpistada - tõsi, geograafiliselt Tallinnast, vormiliselt metsast. Kakumäe rannamets meenutab oma lopsakuselt, helidelt ja lõhnadelt praegu džunglit või mõnda troopilist loomaaeda. Ja mul on õnn seda imelist loodust iga päev külastada.



3 kommentaari:

  1. Väga ahvatlevad metsarajad ja mõnusad kuusekasvused ampsud. Eh, ilus kevad!

    VastaKustuta
  2. Kui ma su eelmise postituse kommentaarist lugesin, et sul juba peas palju ideid, mida nende kasvudega teha, siis mu esimene mõte oli, et siit üks kuusekasvupesto tuleb ja siin ta nüüd ongi:) Peab homme vist Toila parki kuusekasvude järele minema.

    VastaKustuta
  3. Õiget juustu tehakse kitsepiimast:
    Kitsepiimatalu Lääne-Virumaal, 6.osa
    http://www.youtube.com/watch?v=VMqU1qHQuiI&feature=related

    VastaKustuta