esmaspäev, 15. märts 2010

Vürtsikad lambaliha-kõrvitsapätsikesed

Vürtsikad lambaliha-kõrvitsapätsikesed valmisid juhuse tahtel - retsept sündis töö käigus kodus leiduvatest komponentidest. Päris kotlette teha ei tahtnud; liha hulka segasin mahlasust ja värskust andma paraja portsu riivitud kõrvitsat, lambaliha maitsestasin tugevate vürtsidega. Pannil praadimise asemel küpsetasin neid ahjus.

Vaja läheb:
400 g lambahakkliha
175 g kõrvitsat
1 sibul
2 küüslauguküünt
meresoola
purustatud musta pipart
1/3 muskaatpähklit
1/2 tl roseepipra terasid
1/2 tl tšillihelbeid
värsket tüümiani
värsket münti
1 muna
riivsaia
oliiviõli

Riivi kõrvits jämeda riiviga, haki sibul ja küüslauk. Näpi tüümiani- ja mündiokstelt lehekesi ning puista need lambahakkliha hulka. Sega lambahakkliha hulka ka kõrvits, sibul, küüslauk, meresool ning purustatud must pipar. Purusta uhmris ka muskaatpähkel ja roseepipra terad ning kalla hakklihasegu hulka, samuti lisa julguse järgi tšillihelbeid (või värsket tšillit). Sega tainasse 1 muna ning töötle tainast segades veel mõni minut. Tee hakklihasegust pätsikesed, veereta neid riivsaia sees, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning piserda igaühele peale veidi oliiviõli. Küpseta pätsikesi 200-kraadises ahjus kuni need muutuvad parajalt pruuniks (ca 20 min). Maitsevad hästi koos toorsalatiga.

3 kommentaari:

  1. Kõrvits ja lammas, ahvatlev kooslus ja kaunid pildid panevad samas suunas tegutsema:)

    VastaKustuta
  2. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta