kolmapäev, 4. november 2009

Kreeka pähklite, rosinate ja šokolaadiga muffinid

Anee nurus mult täna ühed muffinid välja. Vahelduseks sagedastele kohupiimamuffinitele proovisin sel korral teha kerkivaid, armsa mütsikesega, muffineid, mis eeldasid pehme nisujahu ja küpsetuspulbri kasutamist. Anee muffinite sisse läksid rosinad ja kreeka pähklid, teistele maiustajatele lisaks veel valge- ja mõrušokolaad. Need viimased olid ikka maitsvamad, seetõttu ka nende retsept.


Vaja läheb (9 tk):
100 g võid
2 muna
0,5 dl rafineerimata roosuhkrut
2,5 dl nisujahu
2 dl piima
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl rosinaid
3 ruutu valget šokolaadi
3 ruutu mõrušokolaadi
1 dl kreeka pähkleid

Lasin võil toasoojuses pehmeneda ning vahustasin selle suhkruga, lisasin mikserdamist peatamata ükshaaval munad, seejärel vaheldumisi piima ja küpsetuspulbriga segatud nisujahu. Lõpuks segasin lusikaga tainasse veidi väiksemaks murtud kreeka pähklid, hakitud šokolaadid ja rosinad. Kallasin taina muffinivormidesse, täites need peaaegu ääreni. Panin igale muffinile peale ühe terve kreeka pähkli, kuid enamuse neist neelas tainas siiski enda sisse, üksikud jäid kuni muffinite valmimiseni pinnale. Küpsetasin muffineid 185-kraadises ahjus, kuni need muutusid kuldseks, ajaliselt umbes 30 minutit.

2 kommentaari:

  1. Palju aastaid on küll algsest postitusest möödas, kuid valmistasin neid muffineid kuumaõhufritüüris (185 C ja 15 min) ning piima puudumisel kasutasin vahukoort. Imeliselt mahlased ja mõnusad muffinid!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tore kuulda, et ka kuumaõhufritüüriga saab muffineid küpsetada.

      Kustuta