esmaspäev, 9. november 2009

Ahjuõunad pohlade ja martsipaniga

Isadepäeval joonistas ja kirjutas Anee issile kaardi ning tegi koos emmega ahjuõunu pohlade ja martsipaniga.


Vaja läheb (3-4 le):
ca 6-8 talveõuna
0,5 dl pohli
ca 50-70 g martsipani
ca 30 g võid
2 spl muscovado suhkrut
1 dl kaerahelbeid

Tükeldasin õunad neljaks; ei koorinud, siis säilib vitamiine rohkem ning õunad ei lagune ahjus moosiks. Ladusime õunad vormi ning kallasime peale pohli. Anee tükeldas martsipani ning ladus õuntele. Mina hakkisin või, muscovado suhkru ja kaerahelbed ning puistasin need katteks. Küpsetasin 200-kraadises ahjus umbes pool tundi. Väga maitsev ja tervislik magustoit, mida saab vajadusel ka koogiks teha, tehes alumiseks kihiks nt liivataigna.

2 kommentaari:

  1. Küll on armas, väga uhke kaardi on Anee teinud!

    Mul on neli pakki martsipani, millele ma pole veel kasutust leidnud. Või pigem pole kätte võtnud, et mõnd isuäratavat martsipanikooki otsida. Aga vaimusilmas kujutan ette, et sellest peaks mingi tõeline rootsi kook tulema. Karta on, et minu puhul venib sinnamaani, kuni saan vastlapäeval neist rootsi vastlakukleid teha:)

    Aga kaerahelvestega seoses tegin nädalavahetusel ühe päris maitsva müsli valmis - mandlite, pähklite, ploomide, virsikute ja meega. Sinu vaarikamüslile jäi siiski alla, aga see meeamps oli seal mõnus. Poemüslist sai mul küll väiksena nii isu täis söödud, et mul on senini tõrge. Aga isetehtud müsli on väga maitsev ja meenutab neid emme tehtud kaerahelbeid (või läbi röstitud poemüslit, kust me paremad palad olime välja nokkinud).

    Ja selle toidu jutu peale lähen nüüd kõhu korisedes magama. Su blogil peaks olema hoiatus, et seda on tühja kõhuga ohtlik lugeda. Frustreeriv suisa! :)

    VastaKustuta
  2. Kaisa, sa nii emotsionaalne kohe :) Aneel lendab neid vaimukaid töid nagu varrukast, joonistab, kleebib ja kirjutab iga päev. Eile tegi ise nt raamatu; inspiratsioon selleks teadagi kust...

    Aga seda Axa müslit sai tõesti lapsepõlves veidi palju söödud, siiamaani ei suuda seda süüa :)

    VastaKustuta