reede, 21. august 2009

Maitsev salat kanafilee ja salatijuustuga

Esko talu küüslaugu ja peterselliga salatijuust hakkas mulle nii maitsema, et otsustasin sellega veel ühe salati valmistada; salati lisandiks sai sel korral veel ahjus küpsetatud kanafilee.

Vaja läheb (kahele):
punt jääsalatit
1 väike paprika
1 avokaado
15-20 kirsstomatit
peotäis väikseid viinamarju
sidrunimahla
kreekapähkliõli
kalakastet
suhkrut
purustatud musta pipart
ca 100 g Esko talu küüslaugu ja peterselliga salatijuustu
2 ahjus küpsetatud ürdist kanafileed (ürdisegu+oliiviõli)
röstitud päevalilleseemneid



Salati tegemine algas juba mitu tundi enne söömist kanaliha küpsetamisega, kuna salatisse minev liha peab külm olema. Määrisin kanafileed pealt oliiviõliga ning puistasin peale ürdisegu ja soola. Küpsetasin fileesid 200-kraadises ahjus umbes pool tundi ning jahutasin fileed hiljem maha. Ajaliselt ei nõua see erilist hõivatust, kuna kanafilee küpsemise ajal saab ka muuga tegeleda; samas võib fileed vabalt eelneval õhtul valmis küpsetada ning järgmise päevani külmkapis hoida.
Pesin ja rebisin jääsalati parajateks tükkideks, lõikusin paprika viiludeks, koorisin ja tükeldasin avokaado ning lisasin need salatilehtedele. Kirsstomatid ja viinamarjad lõikasin pooleks ning panin samuti salati peale. Kui juba harjunud salateid tegema, siis ei pea salatikastet tingimata eraldi nõus valmis segama - võib taju järgi kallata otse salatile peale õli, mahla ning puistata suhkrut-pipart, sel korral panin ka veidi kalakastet. Viimasena lõikasin üheks uueks lemmikuks saanud Esko talu küüslaugu ja peterselliga salatijuustust viilud ning lisasin salatile ka küpsetatud kanafilee viilud ja röstitud päevalilleseemned.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar