esmaspäev, 17. august 2009

Kukeseenesalat juustu, seedermänniseemnete ja röstitud suvikõrvitsalaastudega

Sai järgi proovitud, et lisaks kastmetele, pastadele ja pizzadele passivad kukeseened ka salatisse. Koos kukeseentega sobis salatisse ideaalselt ka Esko talu küüslaugu ja peterselliga fetalaadne salatijuust, seedermänniseemned ning röstitud suvikõrvitsalaastud. Proovige järgi, väga eriline salat!

Vaja läheb (2-3-le):
jääsalatit
3 tomatit
5 rohelise sibula vart
200 g kukeseeni
1 mugulsibul
meresoola
100 g Esko talu küüslaugu ja peterselliga salatijuustu
röstitud suvikõrvitsalaaste
röstitud seedermänniseemneid
kreekapähkliõli
sidrunimahla
kalakastet
2 tl suhkrut
purustatud musta pipart


Alusta salati tegemist lisandite valmistamisest. Lõika peenike suvikõrvits (millel pole sees suuri seemneid veel moodustunud) paari millimeetri paksusteks ratasteks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, ripsuta peale kas meresoola või ürdisoola ning pane 100-kraadisesse ahju umbes 40-ks minutiks kuivama. Suvikõrvitsalaastud on valmis, kui muutuvad krõmpsuvaks (suvikõrvitsakrõpsud sobivad ka tervislikuks alternatiiviks kartulikrõpsudele). Seedermänniseemned rösti 180-kraadises ahjus kuldpruuniks. Prae kukeseened kergelt ning lisa hakitud mugulsibul ja sool.
Nüüd salatipõhi - pese ja kuivata hoolikalt jääsalat ning rebi tükkideks. Laota salat igale sööjale eraldi kaussidesse, siis säilib salatikaste oma kausis ning suurest anumast tõstes ei pea salatikihte lõhkuma. Salati peale aseta tomatirattad ja lõigu rohelist sibulat. Tõsta salatipõhjale ka praetud kukeseened ning lõika salatijuustust viilud. Esko talu küüslaugu ja peterselliga salatijuust, nagu nimigi ütleb, sobib ideaalselt just salatitesse. Juustu soolasus ning tugev maitse panevad salati elama. Salatikastmeks sega kokku kolm osa kreekapähkliõli, 1 osa sidrunimahla, mõned tilgad kalakastet ja 2 tl suhkrut ning kalla salat kastmega üle. Puista veel salatile peale röstitud seedermänniseemneid ning tõsta mõned röstitud suvikõrvitsalaastud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar