pühapäev, 19. juuli 2009

Mustikajäätis

Mustikahooaeg on lõpuks käes. Mustikas on kindlasti üks tervislikemaid marju, see väikse mari sisaldab hulga C-vitamiini ning mitmeid B-grupi vitamiine, mineraalainetest saab mustikatest kaaliumi ja rauda. Mustikatel on avastatud ka mitmeid raviomadusi.
Ma tõeliselt naudin Eesti suve, mil saab süüa kõikvõimalikke kodumaiseid marju ja aedvilju. Loomulikult laadime end suvel vitamiinidega täis, süües igapäevaselt rohkelt toorest. Kui toorest juba süda läigib, tuleb välja mõelda midagi toekamat. Täna läksid mustikad jäätise sisse.

Vaja läheb:
180 ml kondenspiima
200 ml vahukoort
100 ml kohvikoort
1 spl sidrunimahla
0,5 tl vaniljesuhkrut
1 dl mustikaid

Kuumutasin kondenspiima kuni auru tekkimiseni, lisasin ka vahukoore ja kohvikoore, kuid päris keema ei lasknud, viimasena segasin sisse vaniljesuhkru ja sidrunimahla ning jätsin jäätisesegu jahtuma. Täielikult jahtunud segu (jahutasin segu viimase tunni ka külmkapis) panin jäätisemasinasse. Tegin saumikseriga mustikad peaaegu püreeks ning lisasin need jäätisemasinasse, kui jäätisesegu oli juba paksenenud. Lasin edasi keerelda kuni jäätis tundus valmis olevat ning mustikapüree oli jäätise armsalt lillaks värvinud. Panin jäätise paariks tunniks sügavkülma. Välja võttes vormisin jäätisekulbiga kuulikesed, mille puistasin üle mustikate ja vaarikatega. Mulle on mustikajäätis alati veidi läila tundunud, sel korral ei aidanud ka vähene sidrunimahla lisamine (teinekord peaks veel rohkem midagi haput lisama), kuid koos värskete mustikate ja vaarikatega maitses mustikajäätis päris hästi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar