teisipäev, 23. juuni 2009

Läätsesalat fetajuustuga

Suve alguse puhul valmistasin lõunaks ühe suvise salati, mis sobis väga hästi õues söömiseks palava ilmaga.

Vaja läheb (kuuele):

paar kimpu jääsalatit
150 g keedetud punaseid läätsi (antud kuivaine mass)
3 lühikest kurki
2 pihutäit mungube
ca 30 kirsstomatit
lutserni idandeid
400 g fetajuustu

Kaste:
1 laimi mahl
ohtralt kreekapähkliõli
5 tl suhkrut
musta pipart



Esmalt panin keema punased läätsed (eelnevalt tuleb pesta), keetsin neid ca 5-7 minutit ning pesin siis külma veega üle. Rebisin suurde kaussi jääsalatitükid, kallasin peale keedetud, kuid külmad, läätsed, tükeldasin kurgi ning puistasin mungube. Kirsstomatid poolitasin ning asetasin salatile peale. Valmistasin kastme - pigistasin laimist 1 osa mahla, 3 osa panin kreekapähkliõli, segasin sisse suhkrut ning tunde järgi musta pipart; kallasin kastme salatile peale. Lõpuks panin peale kuubikuteks tükeldatud fetajuustu, mina kasutan 40% rasvasisaldusega juustu, see maitseb mulle salatites rohkem kui lahjad fetajuustud; kuna fetajuust on soolane, siis salatile lisasoola ei pane. Lõpuks panin kaunistuseks veel veidi lutserni idandeid ning purustasin veel fetajuustule musta pipart. Kõrvale sobib süüa ka röstitud ciabattat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar