pühapäev, 21. juuni 2009

Grillitud mozzarellatomatid

Jagan killukese meie suguvõsa grillõhtult Noarootsist - mina peakokana köögitoimkonnas; menüüs erinevad grill-lihad, -kala, -tomatid ja toorsalatid. Tänane retsept tuleb tomatitest ja mozzarellast.

Vaja läheb:

8 lihatomatit
100 g mozzarella juustu
punt basiilikut
punase veini äädikat
musta pipart
soola


Lõikasin tomatid pooleks, lamedale poolele puistasin peale soola ja musta pipart. Hakkisin basiiliku peeneks ning laotasin seda igale tomatipoolikule. Lõpuks panin tomatitele peale umbes 0,5 cm paksuse mozzarellaviilu ning veel veidi soola, musta pipart ja punase veini äädikat. Grillmeister Renee toimetas nendega umbes 10 minutit, kuni juust oli tomatite peal parajalt sulanud, kuid maha veel ei voolanud. Mozzarellatomatid sobivad hästi grill-liha kõrvale.

2 kommentaari:

  1. Need olid meie jaaniõhtu ja järgmise õhtu hitid! Mina piserdasin kõige peale veel basiilikuga extra virgin oliivili ning hakksisin lisaks värskele basiilikule ka tilli. Tõesti mõnus grillikõrvane on!

    VastaKustuta
  2. Olid tõesti head; ma ei suuda süüa nii palju liha, kui tavaliselt grillitakse; tomatid sobivad väga edukalt grillimiseks. Oliiviõli sobiks kindlasti sellise kooslusega, maal polnud mul seda lihtsalt käepärast.

    VastaKustuta